Индийската полиция обяви днес, че е арестувала 23-ма души, обвинени

...
Индийската полиция обяви днес, че е арестувала 23-ма души, обвинени
Коментари Харесай

Индийската полиция е арестувала 23 души заради поредно линчуване

Индийската полиция разгласи през днешния ден, че е арестувала 23-ма души, упрекнати в линчуването на петима мъже този уикенд по време на нов случай на принуждение в резултат на погрешни клюки, публикувани в приложението WhatsApp, съобщи организация " Франс прес ".

Повече от 25-ма души са били убити в Индия през последните месеци при прояви на групова експанзия, предизвикани от " подправени вести " за похитители на деца, настояват локални медии.

Вчера в окръга Дула на щата Махаращра в Западна Индия, ситуиран на 300 км североизточно от икономическата столица Мумбай, осем мъже бяха нападнати от навалица, откакто един от тях бил видян от локалните поданици да беседва с дете, до момента в който двамата слизали от рейс наоколо до селището Раинпада.

Трима от потърпевшите съумели да избягат, само че другите петима били отведени до мястото, където се събира съветът на селището и били пребити до гибел.

Силите на реда оповестиха, че не престават следствието, откакто на видеоклипове са разпознали хипотетичните причинители.

Отвличанията на деца са същински камшик за популацията в Индия, където близо 90 000 деца изчезват всяка година.

Въпреки това неоснователните клюки, които се популяризират още по-добре поради новите средства за връзка, всеобщо употребявани от индийците, доведоха до групова нервност. Жертвите са най-често непознати на съответното място лица, възприети от локалните поданици за похитители. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР