Индийската организация за космически изследвания извърши маневра за преминаване на

...
Индийската организация за космически изследвания извърши маневра за преминаване на
Коментари Харесай

Индия изпрати станция към Луната

Индийската организация за галактически проучвания извърши маневра за прекосяване на галактическата станция "Чандраян-2 " от околоземна орбита към траектория на полет към Луната.

Както бе оповестено на уеб страницата на организацията, апаратът по-рано последователно бе издигнат на по-висока околоземна орбита, а след маневрата е планувано към 20 август да бъде изведен в окололунна орбита.

"Чандраян-2 " сполучливо извърши заключителната маневра по промяна на орбитата си и се насочи към Луната ", оповести индийското галактическо ведомство. По-рано орбитата на галактическия уред последователно бе повдигана 5 пъти от 23 юли до 6 август.

Космическата станция "Чандраян-2 " се насочи към Луната на 22 юли. Очаква се, че галактическият уред да се приближи до естествения сателит на Земята на 20 август и по-късно да стартира да избира площадка за кацане на спускаемия модул в региона на Южния полюс. Прилуняването е планувано за 7 септември.

Космическият уред "Чандраян-2 " включва орбитален модул, спускаме модул и луноход. Планирано е спускаемият модул "Викрам " да достави 27-килограмовия луноход "Прагиян " върху лунната повърхнина, за минимум един лунен ден (14 земни денонощия). Предвижда се орбиталният модул да действа към година.

Както по-рано заяви индийското галактическо ведомство, регионът на Южния полюс не е определен инцидентно за кацане на апарата. Тази част от Луната до момента не е била изследвана. Сред основните цели на експедицията ще е търсенето на вода. Освен това в региона на Южния полюс има формирания от лунни скали, които могат да оказват помощ за разбирането и проучването на геоложката история на естествения сателит на Земята.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР