Индийската организация за космически изследвания извърши маневра за преминаване на

...
Индийската организация за космически изследвания извърши маневра за преминаване на
Коментари Харесай

Индийската космическа станция Чандраян-2 се отправи към Луната

Индийската организация за галактически проучвания извърши маневра за прекосяване на галактическата станция " Чандраян-2 " от околоземна орбита към траектория на полет към Луната, съобщи ТАСС. Както бе оповестено на уеб страницата на организацията, апаратът по-рано последователно бе издигнат на по-висока околоземна орбита, а след маневрата е планувано към 20 август да бъде изведен в окололунна орбита.

" Чандраян-2 " сполучливо извърши заключителната маневра по промяна на орбитата си и се насочи към Луната ", оповести индийското галактическо ведомство. " По-рано орбитата на галактическия уред последователно бе повдигана 5 пъти от 23 юли до 6 август. "

Космическата станция " Чандраян-2 " започва към Луната на 22 юли. Очаква се, че галактическият уред ще се приближи до естествения сателит на Земята на 20 август и по-късно ще стартира да избира площадка за кацане на спускаемия модул в региона на Южния полюс. Прилуняването е планувано за 7 септември, предава Българска телеграфна агенция.

Космическият уред " Чандраян-2 " включва орбитален модул, спускаем модул и луноход. Планирано е спускаемият модул " Викрам " да достави на лунната повърхнина 27-килограмовия луноход " Прагиян ", който ще функционра минимум един лунен ден (14 земни денонощия). Предвижда се орбиталният модул да действа към година.

Както по-рано заяви индийското галактическо ведомство, регионът на Южния полюс не е определен инцидентно за кацане на апарата. Тази част от Луната до момента не е била изследвана. Сред основните цели на експедицията ще е търсенето на вода. Освен това в региона на Южния полюс има формирания от лунни скали, които могат да опишат за геоложката история на естествения сателит на Земята. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР