Индийската организация за космически изследвания изстреля към Луната космическата си

...
Индийската организация за космически изследвания изстреля към Луната космическата си
Коментари Харесай

Индия успешно изстреля ракета с лунната си станция Чандраян-2

Индийската организация за галактически проучвания изстреля към Луната галактическата си станция "Чандраян-2 " с луноход на борда, предадоха международните организации.

Стартът на ракетата-носител GSLU Mk III, който беше излъчен директно от индийските телевизионни канали, се състоя от космодрума на остров Шрихарикота в Бенгалския залив.

Станцията с обща маса над 3,8 тона се насочи в космоса при втория си опит. Индийското галактическо ведомство отсрочи първия старт, очакван за 15 юли, по механически аргументи, 56 минути преди изстрелването.

Очаква се "Чандраян-2 " да доближи до Луната на 6-7 септември. Индия има намерение да стане четвъртата страна, след Съединени американски щати, Русия и Китай, сполучливо осъществила меко кацане на естествения сателит на Земята.

Станцията се състои от орбитален модул, спускаем модул и дребен луноход. Последните би трябвало да се прилунят на Южния полюс на Луната, който до момента никой не е изследвал. Очаква се 27-килограмовият луноход "Прагиян " да работи минимум един лунен ден, равняващ се на 14 земни денонощия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР