Индийската организация за космически изследвания (ISRO) възнамерява да пусне в

...
Индийската организация за космически изследвания (ISRO) възнамерява да пусне в
Коментари Харесай

Индия пуска в действие през 2020 г. космическа станция за изследване на Слънцето

Индийската организация за галактически проучвания (ISRO) има намерение да пусне в деяние през 2020 година галактическата станция Aditya-L1 за проучване на Слънцето, съобщи ТАСС, представени от БГНЕС. Индийският институт по астрофизика в Бангалор, Университетският център по астрономия и астрофизика в Пуна и други научни центрове на страната също вземат участие в подготовката на тази галактическа задача.
Освен тях в програмата вземат участие редица частни компании. Основната цел на експедицията е да изследва слънчевата корона, хромосферата и слънчевата радиация в разнообразни спектри. Индийските учени се надяват, че Aditya-L1 ще помогне да се намерят отговори на редица въпроси, свързани със слънчевата физика.
Планирано е устройството да бъде пуснато в орбита в региона на Лагранж точка L1 на системата Слънце-Земя на разстояние почти 1,5 милиона километра от Земята. В тази точка автоматизираната станция може да бъде неподвижна по отношение на Земята и Слънцето, в никакъв случай няма слънчеви затъмнения, може свободно да се следи звездата и да зсе фиксира слънчевата радиация.
Проектът Aditya-L1 ще бъде втората високотехнологична задача за проучване на далечния космос, която Индия провежда, откакто ISRO изпрати орбиталната станция Mangalyan на Марс през 2013 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР