Индийската организация за космически изследвания (ИСРО) планира да изпрати на

...
Индийската организация за космически изследвания (ИСРО) планира да изпрати на
Коментари Харесай

Индия планира полет до Луната през април


Индийската организация за галактически проучвания (ИСРО) възнамерява да изпрати на задача до Луната галактическия транспортен съд " Чандраян-2 " (на санскритски език " Луноход-2 " ) с незначителен самоходен проучвателен уред на борда до края на април тази година. Това заяви пред медиите държавният министър, отговарящ за нуклеарната енергетика и космоса в индийското държавно управление, Джитендра Сингх, представен от БГНЕС.

" Индия ще изпрати " Чандраян-2” през април. Тази задача е продължение на „ Чандраян-1”(през 2008 година бел.авт), с помощта на която ние открихме съществуването на вода на Луната. Сега „ Чандраян-2” съставлява по-нататъшното развиване на плана, който е толкоз важен, колкото и кацането на човек на Луната”, цитира думите му телевизия Ен Ди Ти Ви. Министърът означи още, че в случай че устройството „ Чандраян-1” е било галактическа станция, то " Чандраян-2 " е доста по-сложен план, който планува кацането на спътник от Земята и доставянето на дребен луноход на повърхността й.

„ Чандраян-2” – това е комплицирана задача, защото целим да станем първите в света, които ще поставим на Луната орбитален комлекс, система за кацане и луноход”, разяснява още Сингх и добави, че кацането най-вероятно ще се случи на Южния полюс на Луната.

Досега само Съединени американски щати, Русия и Китай са съумели да осъществят кацане на повърхността на естествения сателит на Земята. Ако Индия реализира триумф, то това ще съставлява голямо достижение за галактическата организация, чийто бюджет е 20 пъти по-малък от този на НАСА. Според изчисленията общата стойност на плана възлиза на 8 милиарда рупии или 125 млн. $. Той трябваше да бъде осъществен през 2012 година със съдействието на „ Роскосмос”.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР