Индийската организация за космически изследвания (ИОКИ) планира да изпрати през

...
Индийската организация за космически изследвания (ИОКИ) планира да изпрати през
Коментари Харесай

Индия планира полет до Луната през април


Индийската организация за галактически проучвания (ИОКИ) възнамерява да изпрати през април до Луната безпилотен транспортен съд. Целта на задачата „ Чандраян-2 “ е на земния сателит да бъде доставен незначителен луноход, заяви ТАСС.

Това съобщи пред кореспонденти индийският министър, отговарящ за нуклеарната енергетика и космоса Джитендра Сингх. „ Индия се готви да изстреля „ Чандраян-2 “ през април. Тази задача е продължение на задачата „ Чандраян-1 “ (тя беше извършена през 2008 г.), с помощта на която ИОКИ откри вода на Луната. „ Чандраян-2 “ е по-нататъшно развиване на плана, който е важен колкото кацането на човек на Луната “.

Министърът прецизира, че в случай че „ Чандраян-1 “ е бил орбитална станция, то „ Чандраян-2 “ е доста по-сложен план, който планува кацане на спътника на земята и разполагането на неговата повърхнина на незначителен луноход. за първи път индийски галактически транспортен съд ще кацне на Луната и ще транспортира до такава степен орбитален модул, модул за кацане и луноход. Кацането на модула е планувано в региона на южния полюс на Луната.

До в този момент единствено Съединени американски щати, Русия и Китай сполучливо са правили казания на лунната повърхнина.

Общата стойност на плана „ Чандраян-2 “ е 8 милиарда рупии (около 125 млн. долара)./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР