Индийската лунна мисия Чандраян-2 ще продължи работата по изследване на

...
Индийската лунна мисия Чандраян-2 ще продължи работата по изследване на
Коментари Харесай

Индийската мисия Чандраян-2 продължава работа въпреки загубата на спускаемия модул

Индийската лунна задача " Чандраян-2 " ще продължи работата по проучване на естествения сателит на Земята макар загубата на спускаемия модул " Викрам ", съобщи ТАСС. Специалисти от Индийската организация за галактически проучвания обявиха на конференция, че задачата не би трябвало да се счита за неудачна, тъй като орбиталният уред ще продължи да функционра още съвсем година над Луната.

" Загубени са единствено 5 % от задачата - спускаемият модул " Викрам " и луноходът " Прагиян ", до момента в който орбиталният уред " Чандраян-2 ", който съставлява останалите 95 %, сполучливо продължава да действа в окололунна орбита ", съобщи представител на организацията пред телевизия Ен Ди Ти Ви.

Той разясни, че било планувано луноходът да действа единствено 14 дни на лунната повърхнина, до момента в който орбиталният уред ще изследва и снима няколко месеца Луната. Освен това " Чандраян-2 " ще може да направи фотоси на изгубения спускаем уред и да ги изпрати на индийското галактическо ведомство. Това ще даде опция да се разбере какво се е случило със спускаемия модул, съобщи Българска телеграфна агенция.

Специалистите означиха, че Индия за пръв път се опита да извърши кацане на уред на друго небесно тяло и че добитият от страната опит при планирането на тази лунна експедиция ще бъде употребен при подготовката на последващи задачи, в това число до Марс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР