Индийската космическа агенция е загубила връзка с кораба си Чандраян-2,

...
Индийската космическа агенция е загубила връзка с кораба си Чандраян-2,
Коментари Харесай

Индия загуби връзка с кораба Чандраян-2

Индийската галактическа организация е изгубила връзка с кораба си " Чандраян-2 " , който през вчерашния ден на няколко пъти се опита да кацне на Луната, съобщи Ройтерс.

Така Делхи трябваше да се откаже от амбициозната си цел да бъде първата страна, която изследва непознатия до този миг южен полюс на Луната .

Малко по-късно стана ясно, че връзката със спускаемия модул " Викрам " е била прекратена в последния стадий от кацането на Луната, прецизираха от Индийската галактическа организация. Те чакаха, че там, където ще кацне " Чандраян-2 ", ще има лед, който ще удостовери съществуването на вода, за първи път открита под формата в замразена форма по време на задачата от 2008 година

Смята се, че на южния полюс на Луната има вода, защото кратерите в района сякаш не се въздействат от високите температури на слънцето.
 Втората задача на Индия до Луната изпрати първите си фотоси на Земята
Втората задача на Индия до Луната изпрати първите си фотоси на Земята

Тя разгласява общо пет фотоси от Chandrayaan-2

Предадените до този миг данни се обработват и проучват в центъра за следене в Бангалор в Индия, където екипът от откриватели бе мощно обезпокоен от изгубената връзка и това стана очевидно за всички, защото реакцията на хората се предаваше онлайн.

" В живота има възходи и падения... Това, което сте постигнали, не е по никакъв начин малко " - индийският министър председателят Нарендра Моди се опита да окуражи откривателите. Той също се намираше в изследователския център.

Припомняме, че корабът " Чандраян-2 " бе изстрелян от космодрум в Южна Индия на 22 юли. На борда на спускаемия модул " Викрам " се намираше дребен шест-колесен роувър - Прагян, който тежеше 27 кг.

Последните моменти от задачата бяха наречени " 15 минути гнет " , защото корабът " Чандраян-2 " трябваше да преодолява редица компликации, в това число лунна гравитация, неравномерен терен и прахуляк.

До този миг на Луната са кацали Съединени американски щати, Русия и Китай. През април Израел също направи опит да се приземи на Луната, само че и той бе несполучлив.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР