Индийската ИТ компания HCL Technologies приключи сделката по придобиване на

...
Индийската ИТ компания HCL Technologies приключи сделката по придобиване на
Коментари Харесай

Индийска компания купи софтуерен бизнес от IBM за $1,8 милиарда

Индийската ИТ компания HCL Technologies завърши договорката по придобиване на редица софтуерни активи на IBM. Стойността на договорката възлиза на 1,8 милиарда $, осведоми ZDNet.

IBM трансферира на HCL бизнеса, обвързван с развиването на седем програмни платформи: Appscan (за безвредна разработка на приложения), BigFix (за ръководство на устройства), Unica (автоматизация на маркетинга), Commerce (за развиване на електронна търговия), Portal (комбинира приложения и съдържание), Notes & Domino (е-поща и разработка на приложения) и Connections (за взаимна работа).

Всички тези решения на IBM към този момент ще се развиват от ново поделение, наречено HCL Software. Освен това, HCL и IBM са сключили съглашение за интелектуална благосъстоятелност, обвързвано с пет от платформите, предмет на договорката.

Президентът на HCL Technologies Си Виджаякумар съобщи пред вложители, че индийската компания възнамерява да предлага продуктите на IBM под формата на услуги.

" Продуктите, които придобиваме, са огромни и възходящи области на пазара като сигурност, маркетинг и търговия, които с явяват стратегически значими за HCL ", означи той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР