Индийската Федерална агенция за разследвания е подала жалба срещу корабостроителната

...
Индийската Федерална агенция за разследвания е подала жалба срещу корабостроителната
Коментари Харесай

Индия подаде жалба за банкова измама срещу корабостроителна компания

Индийската Федерална организация за следствия е подала тъжба против корабостроителната компания " ABG Shipyard ", оповестяват от организация Ройтерс. Обвиненията са за осъществена финансова машинация, като компанията е измамила банките в страната с 228,42 милиарда рупии (3 милиарда долара).

Бюрото по следствие оповести в своя уеб страница, че при външен одит на банките преди две години са открити осъществени измами през 2012 и 2017 година.

Корабостроителната компания " ABG Shipyard " не е дала коментар по случая. Службите не могат да се свържат с представители на сдружението, с цел да получат отговори, касаещи следствието. Централната банка дефинира компанията като една от индийската " мръсната дозина ", затънала в задължения. Компанията даже е оповестила фалит.

Според информацията на задграничния одит корабостроителната компания дължи 70,89 милиарда рупии на банка " ICKB.NS ", 36,34 милиарда на банка " IDBI.NS ", 29,25 милиарда на Държавната банка на Индия (SBI.NS), 16,14 милиарда на банката на Барода (BOB.NS), 12,44 милиарда на Пенджабската национална банка (PNBK.NS), както и 12.28 милиарда рупии на индийски банки зад граница.

Държавната банка на Индия, където са се поддържали сметките на корабостроителната компания, е предала документите за одита на Бюрото по следствие.

От Бюрото оповестяват, че измамата е осъществена посредством отклоняване на средства. Присвояване на пари и корист с доверието са довели до това, компанията да усвои нелегално средствата на банките.

От бюрото прибавят, че паричните средства не са употребявани за това, за което са били предопределени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР