Индийската банка Cosmos Bank бе здраво ужилена. Хакери използваха клонирането

...
Индийската банка Cosmos Bank бе здраво ужилена. Хакери използваха клонирането
Коментари Харесай

Хакнаха индийската Cosmos Bank и откраднаха над $13 милиона

Индийската банка Cosmos Bank бе крепко ужилена. Хакери използваха клонирането на банкови карти за евакуиране на пари в брой. И още, в авансово уговорено време те са осъществили голям брой измамнически транзакции посредством SWIFT системата. Банката олекна с над $13 милиона.

Според провежданото следствие, ужилването е разграничено на две етапи. Първата фаза е осъществена предходната седмица, на 11 август от 15:00 до 22:00 часа. През това време „мулета“ в 28 страни всеобщо са теглили пари в брой от локалните банкомати. Според информацията на Hindustan Times, за 7 часа са били осъществени над 15 000 транзакции.

Втората фаза е почнала в понеделник, на 13 август. В този ден хакерите са употребявали интернационалната система SWIFT и са превели съвсем $2 милиона към частна сметка на банка в Хонконг.

Общата сума на откраднатите пари надвишава $13 милиона . Преди няколко дни се появи информация, че ФБР e изпратило до американските банки конфиденциално предизвестие, че се приготвя огромна хакерска офанзива, по време на която нелегално от банкоматите ще бъдат изтеглени милиони долари благодарение на клонирани банкови карти. Предполага се, че употребява незнаен пропуск в параметрите на емитентите на банковите карти. Но индийската Cosmos Bank очевидно не е била предизвестена.

Economic Times смята, че това е дело на севернокорейската хакерска група Lazarus.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР