Индийска напитка за дълголетие – ползите са доказани. “Златното мляко

...
Индийска напитка за дълголетие – ползите са доказани. “Златното мляко
Коментари Харесай

Индийска напитка за дълголетие: почиства кръвта и лекува ставите

Индийска напитка за дългоденствие – изгодите са потвърдени.

“Златното ” мляко е обичайната напитка в Индия, която зае устойчиво място в западните култури. Основната съставна част в “златното ” мляко е куркумата – екзотична фалшификация с жълт цвят. Тя има естествени антибиотични и антиоксидантни свойства, а млякото от своя страна е скъп източник на калций. Въвеждането на тези две съставки в ежедневното меню служи като предварителна защита на редица болести и инфекции.

То оказва помощ в битката с токсините и нездравословните микроорганизми.

Помага за понижаване на възпалението на ставите, усилване на имунната отбрана, усъвършенстване на функционалността на сърцето и кръвоносните съдове, оказва помощ за битка с наднорменото тегло и поддържане на оптимална кръвна захар.

Ползи за организма

Силна имунна система
Засилва имунната отбрана, побеждава бактериалните и вирусни инфекции.

Подобрява храносмилането
Куркумата усъвършенства храносмилането, облекчава подуването на корема и киселините. Куркуминът в състава на продукта задейства производството на жлъчка, нужна за разграждането на мазнините, предотвратява стомашно-чревните патогенни процеси и се употребява против паразити, противодейства на появяването на язви и диария.

Пречиства кръвта
Куркумата е мощно средство за детоксикация. Токсичните субстанции в кръвта са причина за дерматологичните проблеми и други болести. Куркумата отстранява токсичните субстанции в кръвта, оптимизирайки работата на черния дроб.

Диуретичният резултат на тази фалшификация дава опция за премахване на токсините посредством урината.

Настинки, кашлица, болки в гърлото
Чаша “златно ” мляко преди лягане ще облекчи кашлицата и ще ви обезпечи пълностоен сън.

При заболели стави
Куркумата ще помогне при лекуването на ставите и патологиите на опорно-двигателния уред. Приемът на мляко с куркума е потребен при артрит, артроза, бурсит, за облекчение на възпалението, предотвратяване на костите, облекчение на болката и усъвършенстване на подвижността на ставите.

За мозъка и нервната система
Млякото има добър резултат при меланхолия, психологични разстройства и несъразмерна възбуденост, усъвършенства паметта.

За черния дроб и жлъчния мехур
Куркуминът защищава черния дроб от интоксикация заради корист с алкохол, излагане на тежки метали, опиати и други токсични субстанции. Куркумата усъвършенства функционалността на жлъчния мехур и служи за попречване на образуването на камъни в жлъчката.

Метаболизъм
Куркуминът взе участие в регулирането на метаболитните процеси. Това се демонстрира в активирането на производството на инсулин. Понижава холестерола, бори се с мазнините и предизвиква загубата на тегло.

При сърдечно-съдови проблеми
“Златното ” мляко при ежедневна приложимост понижава вероятността от сърдечна дисфункция. Продуктът служи за попречване на болести като тромбоза, атеросклероза, възстановява кръвното налягане и сърдечната периодичност. Витамините С и Р, съдържащи се в куркумата, оказват помощ за подсилване на кръвоносните съдове. Куркуминът служи като помощно средство при лекуването на аритмия, инфаркт и други сърдечни патологии.

Репродуктивно здраве
Куркумата е скъпа за естественото действие на репродуктивната система и при двата пола. Полезно е за необятен набор от гинекологични проблеми по време на менопаузата.

Дерматологични проблеми
Придава на кожата гладкост, изглажда бръчките и има удобен резултат върху зарастването на рани. Редовната приложимост на “златно ” мляко усъвършенства положението на страдащите от екзема.

Злокачествени новообразувания
Профилактично средство за рак на гърдата, кожата, белите дробове, простатата и дебелото черво, защото има противовъзпалителен резултат. Напитката защищава от увреждане на ДНК от злокачествени кафези и свежда до най-малко следствията от химиотерапията.

Рецепта
Първо би трябвало да извършите паста, която се прибавя в млякото преди да го изпиете.

Добавете 2 супени лъжици куркума на прахуляк към 1 чаша вода и разбъркайте усърдно.

Сложете сместа на слаб огън и гответе, като бъркате от самото начало в продължение на седем минути. Оставете да се охлади, прехвърлете в стъклен съд и съхранявайте в ледник (продуктът може да се съхранява до един месец).

Приготвяне на “златното ” мляко
Кипнете 1 чаша мляко, свалете от котлона и прибавете 1 чаена лъжичка паста от куркума.

За да оптимизирате усвояването на куркумата в напитката, можете да добавите половин или една чаена лъжичка сусамово, бадемово или кокосово масло.

“Златно ” мляко с мед
Медът ще даде на тази лечебна напитка още повече изгоди. Не забравяйте, че в горещото мляко медът губи своите лечебни свойства. Когато медът се нагрява до температура 50-60 ° С, ензимите и витамините се разграждат в него, в допълнение се образува рисков хидроксиметил-фурфурал, който провокира хранително отравяне.

Употреба
Пийте го 30-40 дни 1-2 пъти годишно (през пролетта и есента). Препоръчително е да започнете с дребна доза: от четвърт чаена лъжичка паста в чаша мляко. Ако не усещате нежелани реакции при тази доза, можете последователно да я увеличите до 1 чаена лъжичка.

Оптимално е да пиете чаша мляко с една чаена лъжичка паста 1 път дневно.

“Златното ” мляко се пие топло преди хранене или 2 часа след хранене.

Внимание! Предозирането на продукта може да аргументи киселини, неприятно храносмилане, диария, гадене, чернодробна дисфункция, вътрешен кръвоизлив, хиперактивни контракции на жлъчния мехур, ниско кръвно налягане, плешивост и менструални нарушавания.

Прекалените количества куркума би трябвало да се заобикалят от бременни дами, защото продуктът подтиква свиването на стените на матката.

Вижт още: Детска кашлица и по какъв начин да я излекувате за нула време

Куркумата не трябва да се комбинира с избрани медикаменти, тъй че лицата приемащи антикоагуланти би трябвало да заобикалят този артикул. Във всеки случай би трябвало да се консултирате с доктор, преди да употребявате куркума.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР