Индия затвори железниците си за първи път от 167 години

...
Индия затвори железниците си за първи път от 167 години
Коментари Харесай

Индия затвори железниците си за първи път от 167 години. Превръща влакове в болници

Индия затвори железниците си за първи път от 167 години и ще трансформира влакове в лечебни заведения, заяви CNN. В страната бе наложена цялостна карантина на 1,3 милиарда души население от премиера Нарендра Моди на 25 март.

Сега железниците в страната започнаха прекъсването на пътническите влакове в цялата страна до 14 април. В Индия се намира най-старата железопътна мрежа в Азия.

20 000 остарели вагони ще бъдат преобразувани в отделения за пациенти с ковид. Болничната система в страната към момента не е претрупана, само че преобразуваните влакове биха могли да облекчат част от натиска, в случай че броят на пациентите с ковид стартира да нараства.

" Железниците ще предложат чиста, хигиенизирана среда за пациентите, с цел да се възстановят от вируса удобно ", сподели Пииш Гоял, министърът на железниците.

Обикновено индийските железници ръководят повече от 20 000 пътнически влака дневно по междуселищни и крайградски направления от 7 349 гари в страната.

Карантината е сложила близо 67 368 километра релси отвън приложимост и прекрати придвижването на хиляди пътнически влакове. Товарните влакове не престават да работят.

Железопътните шефове са инструктирали всяка от 16-те железопътни зони в Индия да разпознават вагони, които не са климатизирани и които към този момент не работят по пътническите направления, с цел да се трансфорат в лечебни заведения и да са подготвени за потребление при положение на неотложност.

Първите 5000 отделения за изолираност ще бъдат подготвени в границите на две седмици, а в случай че е належащо, повече вагони могат да бъдат преобразувани в границите на 48 часа, твърдят от железопътния съвет в страната.

Всеки дезинфекциран вагон ще може да побере до 16 пациенти, дружно с здравна сестра, лекарска кабина и място за медицински консумативи и съоръжение.

След като са готови, влаковете ще бъдат изпратени до всяко място, което може да бъде изправено пред дефицит на болнични кревати. Местните здравни управляващи ще назначават държавни лекари, фелдшери, медицински сестри и доброволци във влаковете.

Индийското държавно управление също по този начин е упълномощило на железопътните заводи да преценяват опцията за произвеждане на болнични кревати, носилки, медицински колички, маски, дезинфекциращи препарати, престилки и медицински апарати като вентилатори за потребление в железопътните лечебни заведения и други държавни лечебни заведения.

Недостиг на кревати

Още преди пандемията Индия изпитваше дефицит на болнични кревати. Според Организацията за икономическо сътрудничество и раз страната разполага с 0,5 болнични кревати на всеки 1000 души. Повечето от тях са групирани в градски региони. В източния район Бихар да вземем за пример има едвам 0,11 кревати на 1000 души, до момента в който Западен Бенгал има 2,5 кревати на 1000 души.

В Китай има приблизително за страната 4 болнични кревати на 1000 души - и това беше преди да бъде издигната болница с 1000 кревати за 10 дни в провинция Хубей.

" Видяхме през какво е минал Китай. Задължително е да подсилим подготовката си с всевъзможни допустимо средства, в по-кратки периоди и по-систематично в дълготраен проект ", сподели Шахид Джемел, индийски вирусолог и изпълнителен шеф на Wellcome Trust / DBT India Alliance, обществена благотворителна организация, която финансира проучвания в региона на опазването на здравето и биомедицинските науки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР