Индия временно отзовава своя посланик от Пакистан. Това съобщи пред

...
Индия временно отзовава своя посланик от Пакистан. Това съобщи пред
Коментари Харесай

Индия отзова посланика си от Пакистан

Индия краткотрайно отзовава своя дипломат от Пакистан. Това заяви пред РИА Новости източник от Министерството на външните работи на страната, който разяснява, че решението е обвързвано с осъществен в четвъртък терористичен акт в северния щат Джаму и Кашмир.
По последните данни в следствие от взривяване на самоделна бомба в Джаму и Кашмир са починали 45 души. Самоделното взривно устройство е задействано, когато ескорт на силите на централния запас на полицията е тръгвал към окръг Пулвама. След това на мястото на произшествието са чути изстрели.
Отговорност за нападението са поели терористите от групировката „ Джайш е Мохамед “, чийто началник Масуд Азхар, по информация на Ню Делхи, е основан в Пакистан.
Руската организация, представена от " Фокус ", напомня,че „ Джайш е Мохамед “ („ Армия на пророка Мохамед “) е една от настоящите в Джаму и Кашмир сепаратистки групировки, които се борят за независимостта на щата от Индия, или за неговото присъединение към Пакистан.
Ню Делхи постоянно упреква Исламабад, че поддържа терористи на неговата територия, само че Пакистан отхвърля тези изказвания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР