Индия вече е в състояние да разгроми Пакистан за по-малко

...
Индия вече е в състояние да разгроми Пакистан за по-малко
Коментари Харесай

Премиерът на Индия: Пакистан може да изчезне за 10 дни

Индия към този момент е в положение да разгроми Пакистан за по-малко от 10 дни във всяка нова война със своя противник, сподели министър председателят Нарендра Моди, заяви Агенция Франс Прес.
Притежаващите нуклеарни оръжия прилежащи страни до момента са провели три войни и през предишния февруари се приближиха до четвърти спор след въздушни удари, провокирани от нахлуване против индийски войски в Кашмир.
Моди е подложен на напън след седмици на продължаващи митинги против нов закон за поданството, закъснение на стопанската система и вероятността да претърпи проваляне на изборите в Ню Делхи през идващия месец.
"Пакистан към този момент е изгубил три войни. На нашите въоръжени сили няма да са им нужни повече от 7-10 дни, с цел да накарат Пакистан да изчезне ", съобщи Моди в тирада пред военни във вторник.
Неговите мнения следват миналогодишния случай, когато индийски изтребител беше свален - а водачът хванат - от Исламабад след необичаен въздушен конфликт сред двете страни.
Носейки бейзболна шапка на Националния кадетски корпус по време на събитието в столицата, Моди съобщи, че новата мощ на Индия е с помощта на това, което той назова "присъщо за младежта мислене ".
Той сподели, че индийските удари против милиции в ръководената от Пакистан част на Кашмир и в самия Пакистан през 2016 година и предходната година, са доказателство за това.
"Това е " младежко мислене ". Ние организираме хирургически удари и нападаме терористи в домовете им ", сподели Моди.
Индия и Пакистан са водили три войни: през 1947, 1965 и 1971 година, а през 1999 година беше така наречен Каргилски спор.
Моди сподели, че Пакистан продължава да води "прокси война " против Индия, като поддържа бойци в управлявания от Индия Кашмир, където десетки хиляди хора са починали през последните десетилетия.
Кашмир е разграничен сред Индия и Пакистан след сдобиването с самостоятелност от Англия през 1947 година През август държавното управление на Моди лиши индийския Кашмир от неговата частична автономност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР