Индия възнамерява да приеме руска оферта за закупуване на петрол

...
Индия възнамерява да приеме руска оферта за закупуване на петрол
Коментари Харесай

Индия ще плаща руски петрол в рупии

Индия има намерение да одобри съветска оферта за закупуване на нефт и други артикули на по-ниски цени с заплащане посредством трансакция рупия-рубла. Това оповестиха високопоставени индийски представители, представени от Ройтерс.

Индия, която внася 80 на 100 от нужния й нефт, нормално купува към 2 до 3 на 100 от доставките от Русия.

С оглед на скока в цените на петрола с 40 на 100 обаче индийското държавно управление се стреми да усили вноса на съветски нефт, в случай че това ще помогне да се понижат покачващите се цени за електрическа енергия.

Русия предлага нефт и други артикули с доста съществено понижение и ще бъдем щастливи да ги вземем. Трябва да решим някои въпроси като кораби-цистерни, застрахователно покритие и петролни комбинации. След като го създадем, ще приемем офертата на по-ниска цена, съобщи едно от цитираните лица.

Някои интернационалните търговци заобикалят съветски нефт, с цел да не бъдат наранени от глобите, само че съгласно формалните източници от Делхи това няма да попречи на Индия да внася съветски нефт.

В момента се изготвя търговски механизъм за преводи рупия-рубла, който да бъде употребен за заплащането на петрола и другите артикули.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР