Индия в последния момент отмени мисията си до Луната, пише

...
Индия в последния момент отмени мисията си до Луната, пише
Коментари Харесай

Индия в последния момент отмени мисията си до Луната

Индия в последния миг анулира задачата си до Луната , написа " Гардиън ".

Мисията за изпращане на транспортен съд на неразучения Южен полюс на небесното тяло беше анулирана по-малко от час преди старта й поради механически проблем. Корабът трябваше да бъде изстрелян с ракета в 02,51 часа локално време от космодрума " Шрихарикота ".
 Индия разкри кораба си за втората задача до Луната
Индия разкри кораба си за втората задача до Луната

Chandrayaan-2, орбитален уред, луноход и роувър, е създаден от Индийската организация за галактически проучвания

56,24 минути преди изстрелването отброяването беше спряно и медийното отразяване от контролната зала бе прекратено. Малко по-късно Индийската организация за галактически проучвания удостовери, че задачата е отсрочена за деня.

По-късно ще бъде оповестена различна дата . Има 10-минутен прозорец, който може да бъде употребен във вторник.

Chandrayaan-2 е първият опит на Индия да стъпи на Луната, което е постигано досега единствено от Русия, Съединени американски щати и Китай . Целта на задачата е събиране на информация за минералния и химичен състав на Южния полюс на Луната , а също по този начин и търсене на вода.
 Индия с втора задача до Луната
Индия с втора задача до Луната

3 години преди първичния проект за изпращане на хора на Луната

Корабът е с маса четири тона. Той е оборудван с орбитален уред, луноход и роувър . Проектиран е да проучва повърхността на Луната в продължение на две седмици.

Мисията е проведена на фона на възобновения интерес на страните към изследването на Луната. През януари китайски транспортен съд се трансформира в първия, кацнал на далечната страна на Луната , а през април израелският транспортен съд Beresheet, първата частно финансирана задача до Луната, се разруши след проблеми с мотора.

Chandrayaan-1 е първата лунна задача на Индия през 2008 година, която оказа помощ да се удостовери съществуването на вода на Луната , само че корабът не кацна на лунната повърхнина.

Освен Chandrayaan-2, Индия създава проект за изпращане на хора в космоса до 2022 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР