Индия стартира най-голямата система за здравно осигуряване в света, която

...
Индия стартира най-голямата система за здравно осигуряване в света, която
Коментари Харесай

Индия стартира най-голямата система за здравно осигуряване в света

Индия започва най-голямата система за здравно обезпечаване в света , която съгласно премиера Нарендра Моди ще обезпечи 500 милиона небогати индийци , осведоми АП.

Програмата, наречена " Модикеър ", дава обещание здравна осигуровка от 6 900 $ на всяко оскъдно семейство за лекуване на тежки болести.

Схемата се чака да коства на централното държавно управление и на 29-те щатски управляващи 1,6 милиарда $ на година . Финансирането ще бъде увеличено последователно в сходство с търсенето.

Моди показа медицински карти при стартирането на програмата в столицата Ранчи на щата Джаркханд, наричайки го исторически ден за Индия.

Той дефинира схемата като " огромна стъпка към даване на положително качество и налична здравна грижа за бедните в Индия " . Повече от 100 милиона фамилии ще получат помощ.

Претовареното публично здраве в Индия среща сериозен дефицит на лечебни заведения и лекари. Повечето хора употребяват частни клиники и лечебни заведения , в случай че могат да си разрешат. Но частна консултация коства към 13-14 $ в случай, че милиони индийци живеят с под 2 $ дневно.

Повече от 60% от разноските на семейство отиват за медикаменти и здравна грижа , демонстрират данни на държавното управление.

Експерти приветстват новата стратегия, само че акцентират, че би трябвало да включва съществена всекидневна здравна грижа вместо вторична и третична здравна грижа при по-сериозни и хронични болести.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР