Индия спря всички визови услуги за канадски граждани днес. Това

...
Индия спря всички визови услуги за канадски граждани днес. Това
Коментари Харесай

Индия спира визите за канадци на фона на спора за убийството на Хардип Сингх Ниджар

Индия спря всички визови услуги за канадски жители през днешния ден. Това излиза наяве от уведомление, оповестено от индийския снабдител на визи BLS International , което предизвестява, че " индийските визови услуги са спрени до второ разпореждане " заради " оперативни аргументи ", считано от 21 септември, оповестява " Политико ".

Това бележи поредна ескалация в дипломатическия спор, който избухна, откакто Канада упрекна индийското държавно управление, че е забъркано в

Малко след изказването на визовата работа висшата комисия на Канада в Индия съобщи, че ще понижи наличието на личния състав си в странат а, откакто някои дипломати са получили закани.

Вчера Индия предизвести своите жители в Канада и тези, които пътуват до там на фона на " възходящите антииндийски действия ".
 Индия сменя името си на специфична парламентарна сесия?
Индия сменя името си на специфична парламентарна сесия?

Индийските депутати се сбогуваха със постройката на Народното събрание от английската ера

По-рано тази седмица канадският министър председател Джъстин Трюдо съобщи, че има " достоверни изказвания " за " евентуална връзка " сред сътрудници от индийското държавно управление и убийството на канадски сикхски сепаратист на канадска земя.

Хардип Сингх Ниджар, който е бил част от сепаратистко придвижване и разгласен за терорист от Ню Делхи, беше смъртоносно ранен в колата си на паркинг на сикхски храм на 18 юни.

След обвиняванията Канада експулсира ръководителя на интервенциите на външното разузнаване на Индия. В отговор Индия изгони канадски посланик, като се базира на " възходящата угриженост за намесата на Канада във индийските вътрешни въпроси и присъединяване им в антииндийски действия. Освен това страната изрично отхвърли обвиняванията.
 Г-20 не осъди Русия за войната в Украйна, вместо това прикани за мир
Г-20 не осъди Русия за войната в Украйна, вместо това прикани за мир

Декларацията прикани всички страни да съблюдават правилата на интернационалното право, в това число териториалната целокупност и суверенитет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР