Индия ще разреши износа на определено количество от използваното срещу

...
Индия ще разреши износа на определено количество от използваното срещу
Коментари Харесай

Индия разреши износа на определено количество хидроксихлорохин след призива на Тръмп

Индия ще позволи износа на несъмнено количество от употребяваното против малария лекарство хидроксихлорохин , съобщи през днешния ден индийското външно министерство, представено от Ройтерс.

Решението бе взето, откакто американският президент Доналд Тръмп прикани Делхи да даде позволение за експорт на лекарството, за което се счита, че може да бъде употребявано за лекуване на COVID-19.

Индийското държавно управление по-рано прекрати износа на хидроксихлорохин и парацетамол с аргумента, че би трябвало да се оправи с вътрешното търсене . Тръмп обаче беседва през уикенда с индийския министър председател Нарендра Моди по въпроса с доставките, а по-късно загатна, че е допустимо Индия да понесе отмъщение.

" Бе решено, че Индия ще даде позволение за експорт на парацетамол и хидроксихлорохин в подобаващи количества на всички наши прилежащи страни, които разчитат на нашите благоприятни условия. Ще изнасяме тези жизненоважни медикаменти и за някои страни, които са изключително мощно наранени от пандемията ", съобщи представител на индийското външно министерство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР