Индия ще арестува и ще повдигне обвинения на 35-те сомалийски

...
Индия ще арестува и ще повдигне обвинения на 35-те сомалийски
Коментари Харесай

Индия ще съди 35-те арестувани пирати, които отвлякоха Руен

Индия ще арестува и ще повдигне обвинявания на 35-те сомалийски пирати, които нейният флот залови на похитен транспортен съд край Сомалия, съобщи чиновник на военноморските сили, представен от Ройтерс.

 

Военните се отклониха от своя досегашна процедура, при която спасяваха кораби и екипажите им, само че оставяха разоръжените пирати в морето.

 

Задържаните пирати следва да дойдат в Индия в събота и ще бъдат предадени на правоприлагащите органи, осведоми служителят. Той пожела анонимност, защото не е акредитиран да приказва пред медиите.

 

 

Точните обвинявания против пиратите към момента не са ясни, разясни той.

Командосите от индийския флот съумяха да освободят кораба „ Руен “, плаващ под флага на Малта, в събота, откакто на 14 декември той беше похитен от сомалийски пирати на 450 морски благи източно от Сокотра, в северната част на Арабско море, напомня Българска телеграфна агенция.

Това беше първото похищение на търговски транспортен съд от сомалийски пирати от 2017 година насам. В кулминационната точка на офанзивите си през 2011 година сомалийските пирати костваха на международната стопанска система към 7 милиарда $, в това число стотици милиони долари, платени като откупи.
По време на пика на интензивността на пиратите, индийският флот даваше на съд и осъждаше на затвор в Индия пиратите, които са взели участие в огромни набези, само че през последните месеци флотът ги оставяше в морето. Пиратите от кораба „ Руен “ ще бъдат първите, които ще бъдат съдени в Индия от години, безапелационен бе служителят.

Индия е разположила дузина военни кораби в Аденския залив и северната част на Арабско море от декември, с цел да оказва помощ на кораби на изток от Червено море, където Военноморски сили на няколко страни, в това число Съединени американски щати, се пробват да обезпечат безвредни направления от офанзивите на йеменските бунтовници хути.

Индийският чиновник добави, че след отвличането на „ Руен “, флотът е държал региона под „ непрестанно наблюдаване “, употребявайки своите въздушни платформи и събраната информация от други кораби, които е проверявал.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР