Индия се придържа към ангажимента си да не използва първа

...
Индия се придържа към ангажимента си да не използва първа
Коментари Харесай

Индия няма първа да използвала ядрено оръжие, поне засега

Индия се придържа към уговорката си да не употребява първа нуклеарни оръжия , само че бъдещата политика ще зависи от обстановката , съобщи министърът на защитата в петък, който анализаторите съобщи, че е въвел равнище на неизясненост в главната теория за национална сигурност, оповестява " Ройтерс ".

Индия се разгласи за нуклеарна мощ след провеждането на подземни проби през 1998 година, а дългогодишният противник Пакистан отговори със лични проби скоро по-късно. Оттогава нуклеарните специалисти споделят, че противниците създават нуклеарни оръжия и ракетите за тях.

При посещаване в Похран в Западна Индия, мястото на нуклеарните проби, министърът на защитата Райнат Сингх отдаде респект на починалия някогашен министър председател и почитан водач на ръководещите индуски националисти Атал Бехари Вайпайе за превръщането на Индия в нуклеарна мощ .
 Индия отстранява рестриктивните мерки в Кашмир до дни
Индия отстранява рестриктивните мерки в Кашмир до дни

Това оповестиха от държавното управление

" Похран е региона, която стана очевидец на твърдата решителност на Атал Джи да трансформира Индия в нуклеарна мощ и остана твърдо ангажирана с доктрината на " Без първа приложимост ".

" Индия прецизно се придържа към тази теория. Какво ще се случи в бъдеще, зависи от събитията . "

По време на тестванията Индия съобщи, че се нуждае от въздържане против нуклеарно въоръжен Китай , само че също по този начин от дълго време е загрижена за нуклеарните благоприятни условия на Пакистан .

Шекхар Гупта, политически коментатор и специалист по защита, съобщи, че наподобява държавното управление има отворено мнение по въпроса за " не първа приложимост " на нуклеарни оръжия .

Коментарите могат да бъдат ориентирани към Пакистан, който по-рано съобщи, че е належащо да се разработят дребни нуклеарни оръжия за въздържане на неочаквана офанзива от Индия .
 Пакистан се отхвърля от нуклеарните оръжия, в случай че Индия също го направи
Пакистан се отхвърля от нуклеарните оръжия, в случай че Индия също го направи

Да, нуклеарна война - това не е вид

" Райнат Сингх е обмислен и не приказва празни приказки. Той не алармира за смяна, само че за отворено отношение към за NFU (без първа употреба) от нуклеарната теория на Вайпайе ", изяснява Гупта.

Напрежението сред двете страни се усили след желанието на Индия да анулира автономията в противоречивия район Кашмир , причина за две от трите им войни.

Випин Наранг, специалист по нуклеарни въпроси в Съединени американски щати изяснява, че мненията на Сингх са знак, че политиката за " без първа приложимост " може да се промени в бъдеще .

" Не се заблуждавайте: все още това е най-високото публично изказване - непосредствено от министъра на защитата - че Индия може да не бъде обвързана вечно с доктрината да не употребява първа нуклеарно оръжие ", добавя Наранг.
 Моди: Индия към този момент е галактическа мощ
Моди: Индия към този момент е галактическа мощ

С ракети е свален спътник с ниска орбита, с технологията разполагат Съединени американски щати, Китай и Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР