Индия се приближава към създаването на алтернативна платежна система с

...
Индия се приближава към създаването на алтернативна платежна система с
Коментари Харесай

Индия приключва създаването на алтернативна платежна система заедно с Русия

Индия се доближава към основаването на различна платежна система с Русия, написа “Хиндустан Таймс ” на 13 март.

Механизмът на заплащане ще бъде сходен на този, който Индия сътвори за импорт на ирански нефт, когато Съединени американски щати постановиха наказания на страната. Тогава банка ИКУ в Калкута обезпечи по този начин наречената „ востро” сметка.

„ Когато бъде определена индийска банка, Русия ще внесе рубла в нея, а Индия ще внесе рупии. Условният обменен курс (който дефинира какъв брой рубли са еквивалентни на една рупия) ще бъде реализиран посредством привързване към интернационална валута, „ най-вероятно $ “, сподели Бисуаджит Дхар, икономист.

И по този начин, по какъв начин работи? В последна сметка самата рупия не купува нищо отвън Индия, без да бъде превърната в долари. По същия метод рублата няма значение в Индия. Какво ще вършат руснаците с индийските рупии и какво ще вършат индийските търговци с рублата? Основният механизъм е, че различната система ще бъде чисто двустранна система.

„ Русия ще употребява всички рупии, които получава от индийски вносители, с цел да купува по-късно артикули от Индия. Индийските експортьори ще употребяват всички рубли, които получават от Русия, с цел да заплащат за импорт от Русия “, сподели Дхар.

Правителството ще даде приоритет на вноса на ядивно масло и торове. Всеки дефицит на тези две артикули, на които Индия е чист вносител, може да провокира хранителна инфлация и да наруши работата на селскостопанския бранш преди летния сезон.

Най-висшата междуведомствена комисия беше натоварена да изследва деликатно въздействието на поредност от стопански наказания, наложени от Запада против Русия върху индийската стопанска система.

Тя се управлява от министъра на икономическите въпроси Аджай Сет и включва министерствата на храните и потребителите, на торовете, търговията, външните връзки и петрола.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР