Индия се готви за трета вълна от коронавирус, след като

...
Индия се готви за трета вълна от коронавирус, след като
Коментари Харесай

Индия въведе полицейски час в най-големите си градове заради Омикрон

Индия се готви за трета вълна от ковид, откакто в най-големите ѝ градове - столицата Делхи и финансовия център Мумбай - се следи внезапно нарастване на случаите.

Вчера, 4 януари, Индия заяви за 37 379 случая - петкратно нарастване за една седмица, което съгласно специалистите се дължи на разновидността Oмикрон. Близо една трета от тези случаи са от Делхи и Мумбай, където броят на случаите нараства най-бързо. И в двата града е въведен полицейски час и други ограничавания, с цел да се спре разпространяването на вируса.
Британски професор за Омикрон: Закъсняхме. В Индия имунизацията върви стремително
Последните промени в разпоредбите за пътешестване са " характерен случай на заключване на вратата на конюшнята, откакто конят е избягал ", съобщи...
Прочети повече
Д-р Арора, началник на индийската работна група по имунизациите, съобщи пред NDTV, че третата вълна на пандемията към този момент е почнала в страната, като добави, че " цялата вълна наподобява се дължи на новия вид Омикрон ".

Министърът на опазването на здравето на Делхи Сатяндар Джаин сподели, че 81% от пробите за Covid в Делхи са позитивни за Oмикрон, написа БГНЕС, базирайки се на BBC.

Според известията на All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) - една от най-големите лечебни заведения в Индия - в Делхи е анулиран зимния отпуск на лекарите.

Нарастващите инфекции са тъмно увещание за опустошителната втора вълна, с която Индия се сблъска през април и май - среднодневно към 400 000 случая в пика на рецесията. Тогава отговорен беше разновидността Делта
Полицейски час и възбрана за музика в Гърция
Гръцката гражданска отбрана наложи мини блокиране в областите Кавала, Иматия, Пиерия и Пела в Северна Гърция за да ограничи разпростр...
Прочети повече
Експертите се притесняват, че внезапното увеличение на случаите на Омикрон може да претрупа лечебните заведения в Индия

Делхи е измежду най-тежко засегнатите градове, защото в лечебните заведения в цялата страна липсват кревати и животоспасяващ О2. Крематориумите в града още веднъж бяха претъпкани, което принуди хората да правят всеобщи погребения на открити места.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР