Индия съобщи за 86 508 новозаразени с коронавируса през последното

...
Индия съобщи за 86 508 новозаразени с коронавируса през последното
Коментари Харесай

Индия регистрира над 86 000 новозаразени с коронавирус за денонощие

Индия заяви за 86 508 новозаразени с ковид през последното денонощие, само че министър председателят Нарендра Моди все пак е срещу въвеждане на карантини даже на локално равнище, съобщи Асошиейтед прес.
Общият брой на инфектираните с новия ковид в Индия към този момент е над 5,7 милиона души, вторият най-голям в света след Съединени американски щати. Здравното министерство заяви и за нови 1129 умряли от ковид, с което общият им брой в Индия става 91 149 души.
Сред умрелите е министърът на железниците Суреш Ангади, който е бил признат в болница в Делхи с COVID-19 преди близо две седмици. Той е първият федерален министър и четвърти народен представител, който умира от ковид в Индия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Вчера Моди разкритикува краткотрайните карантини на локално равнище и съобщи, че страната би трябвало освен да се бори с вируса, само че и самоуверено да върви напред в икономическото развиване. Той изиска от индийските щати да наблегнат на тестването, следенето на контакти, лекуването и наблюдението. Според Моди локалните карантини попречват естественото придвижване на артикули и услуги, в това число доставките на медицински артикули.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР