Индия реши да увеличи вносните мита за редица стоки от

...
Индия реши да увеличи вносните мита за редица стоки от
Коментари Харесай

Индия увеличава вносните мита за някои стоки от САЩ от 4 август

Индия реши да усили вносните мита за редица артикули от Съединени американски щати от 4 август в отговор на въведените от Вашингтон мита за индийските стомана и алуминий, оповестява организация ПТИ, представена от ТАСС. Повишението ще засегне най-много селскостопанските артикули и металните произведения.

По информация на индийската организация, която се базира на данни от министерството на финансите, вносните мита ще набъбнат до 60 % за нахута, 30 % за лещата и 15 % за артемията (ракообразно, употребявано като храна за рибки - бел. ред.). Освен това ще се усилят митата и за някои типове ядки, ябълки и круши, борна киселина и разнообразни типове железни произведения.

По-рано беше обявено, че Индия има желание да наложи по-високи мита за вноса на мотоциклети с размер на мотора над 800 кубически сантиметра, само че в публикувания през днешния ден лист те не участват, акцентира организацията.

Индия разчита да получи от тези ограничения към 239 млн. $, заяви телевизионният канал Ен Ди Ти Ви. В същото време се чака наложените мита върху индийските артикули от Съединени американски щати да костват на Индия 241 млн. $.

През март Съединени американски щати вкараха вносни мита от 25 % за стоманата и 10 % за алуминия. Митата са годни за всички страни, които внасят артикули в Съединени американски щати. Някои страни, измежду които Канада, Мексико и страните от Европейски Съюз, получиха пролонгация до 1 юни, само че след тази дата митата започнаха да се ползват и за тях. В отговор страните от Европейски Съюз взеха решение да приложат мита от 25 % против някои американски артикули за 2,8 милиарда $.

Турция разгласи през днешния ден, че постанова вносни мита върху над двайсет американски продукта - от коли до слънцезащитни кремове. Според документи, импортирани в Световната комерсиална организация (СТО), Турция ще наложи мита на обща стойност 267 млн. $ върху американски артикули, внасяни в Турция, възлизащи на 1,8 милиарда $. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР