Индия регистрира най-големият досега брой нови случаи на заразени с

...
Индия регистрира най-големият досега брой нови случаи на заразени с
Коментари Харесай

Рекорден брой заразени с коронавирус в Индия

Индия записва най-големият до момента брой нови случаи на инфектирани с ковид за един ден - 22 771. С тях общият брой на инфектираните доближи 648 315. 442 души са умряли за едно денонощие, общо към този момент са 18 655, заяви ТАСС, базирайки се на министерството на опазването на здравето, съобщи Новини.бг.

Индия е на четвърто място в света по брой доказани случаи на вируса след Съединени американски щати, Бразилия и Русия, отбелязва Ройтерс. Инфекциите се усилват в западните и южните елементи на страната, в това число в гъсто популации щат Махаращра, където се намира финансовата столица Мумбай. Положението се усложнява от прогнозата за проливни дъждове в идващите два дни, типични за сезона на мусоните. В доста региони на Мумбай изобилните превалявания нормално предизвикват наводнения и това може да попречи на напъните за битка със болестта и да докара до ново увеличение на инфектираните.

В южния щат Тамил Наду, втория най-тежко обиден в Индия, броят на случаите на инфектирани надвиши 100 000. През март Индия наложи една от най-строгите общи карантини, само че в последните седмици ограниченията бяха последователно отслабени, с цел да се разреши възобновяване на икономическата активност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР