Индия разкри космически кораб, който се очаква да отлети за

...
Индия разкри космически кораб, който се очаква да отлети за
Коментари Харесай

Индия разкри кораба си за втората мисия до Луната

Индия разкри галактически транспортен съд, който се чака да отлети за Луната през идващия месец. Индия ще се опита да се подреди до Съединени американски щати, Съветския съюз и Китай, осведоми Агенция Франс Прес.

Това е втората задача на страната до Луната.

Chandrayaan-2, орбитален уред, луноход и роувър, е създаден от Индийската организация за галактически проучвания. Корабът ще бъде изстрелян от космодрума " Шрихарикота " на 15 юли и се чака да кацне наоколо до Южния полюс на Луната на 6 септември.

Щом кацне на небесното тяло, роувърът ще организира опити. Той ще бъде следен отдалечено от учени от индийската организация.

Ще бъде най-сложната задача на Индийската организация за галактически проучвания, разгласи ръководителят К.Шиван, представен от локални медии.

Целта е да се употребяват галактическите технологии за богатството на индивида, добави Шиван.

Индия поставя великански старания в космонавтиката през последните десетилетия. През 2017 година единствено при една задача страната изстреля рекордните 104 спътника. Индия построи известност на страна, която организира галактически проучвания и задачи с ниски разноски.

През март страната разгласи, че е унищожила спътник в ниска орбита при ракетно тестване, с което потвърди, че е измежду най-развитите галактически сили на планетата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР