Индия поиска освобождаването на задържания от Пакистан пилот, чиито самолет

...
Индия поиска освобождаването на задържания от Пакистан пилот, чиито самолет
Коментари Харесай

Индия поиска освобождаването на заловения от Пакистан пилот

Индия изиска освобождението на арестувания от Пакистан водач, чиито аероплан бе свален след ескалацията сред връзките на двете страни.
 Сравнение на военната мощност на Индия и Пакистан  Пакистан сподели видео със хванатия индийски водач, Индия удостовери за сваления аероплан
Видеото, показващо водача със завързани очи и окървавено лице, бе споделено от пакистанското държавно управление. На фрагментите мъжът разпознава себе си като пълководец Абхинандан.

Индия разказва фрагментите като „ вулгарни и неприемливи “ и осъжда обстоятелството, че управляващите демонстрират ранения водач.

Междувременно консуматори в обществените мрежи от Индия оповестиха хванатия водач за воин. Много други приканват двете страни да се сдържат и да оправят връзките си по кротичък път. Популярен става и хаштагът #SayNoToWar (кажи не на войната).

Реакциите в обществените мрежи са и много показателни за настроенията в Индия, които след самоубийствения атентат от 14 февруари против индийски боен ескорт с 41 убити, бяха доста бурни. Тогава потребителите използваха хаштагове като #IndiaStrikesBack и #HowsTheJosh, което значи „ по какъв начин е бойният дух “. Тези настроения се ускориха и след вторник, когато Индия съобщи за навлизането на индийски самолети във въздушното пространство на Пакистан над Кашмир.

След задържането на водача обаче реакциите се трансформираха, а хората помолиха водачите на двете страни за въздържаност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР