Индия поиска 4 милиона души да докажат националността си, съобщава

...
Индия поиска 4 милиона души да докажат националността си, съобщава
Коментари Харесай

4 млн. души в Индия пред риск да изгубят гражданството си

Индия изиска 4 милиона души да потвърдят националността си, оповестява АП.

Азиатската страна разгласява финален лист с жителите в североизточния щат Асам. 4 милиона души са изправени пред риск да изгубят поданството си, в случай че не потвърдят индийската си принадлежност.

Според управляващите стотици хиляди хора нелегално са влезнали в страната от прилежащ Бангладеш през последните няколко десетилетия и са се заселили в североизточната част на Индия. Бангладеш отхвърля изказванията.

Националната регистрация е почнала през 2015 година От 32,9 милиона имената на 28,9 милиона души са утвърдени и са включени в листата.

Би Би Си оповестява, че Националният указател на жителите е лист с имената на хора, които могат да потвърдят, че са пристигнали в щата преди 24 март 1971 година - ден преди Бангладеш да разгласи самостоятелност.

Правителството на Индия акцентира, че процесът е нужен, с цел да се открият противозаконните мигранти от Бангладеш. Но в това време провокира безпокойствие, че управляващите могат да подгонят етническите малцинства в щата. Правителството твърди, че няма да има незабавна депортация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР