Индия планира да направи нов опит за кацане на безпилотна

...
Индия планира да направи нов опит за кацане на безпилотна
Коментари Харесай

Индия планира тази година нейна сонда да кацне на Луната

Индия възнамерява да направи нов опит за кацане на безпилотна задача на Луната през 2020 година след несполучлива такава предходната година, съобщи ръководителят на галактическата стратегия на страната, съобщи БГНЕС.
Работата по задачата на " Чандраян-3 " за разполагане на сонда на роувър на повърхността на Луната върви " безпрепятствено ", сподели ръководителят на Индийската организация за галактически проучвания К. Сиван на конференция.
" Ние се стремим към опит тази година, само че това може да се отсрочи за идната година ", сподели Сиван. Индийски източници обявиха, че управляващите са определили ноември като време за изстрелване на ракетата.
Индия се стреми да стане четвъртата нация след Русия, Съединени американски щати и Китай, която да извърши сполучливо задача на лунната повърхнина и да ускори своята позиция като галактическа мощ. Стратегическият модул " Чандраян-2 " обаче катастрофира при кацане на лунната повърхнина през септември, 2019 година.
Сиван сподели, че новата задача и оборудването за нея ще коства към 35 милиона $, със доста по-големи разноски за самото изстрелване. Той добави, че Индия е избрала четирима астронавти-кандидати, които ще вземат участие в първата орбитална задача на страната, планувана да бъде извършена доникъде на 2022 година.
Четиримата ще стартират да упражняват в Русия по-късно този месец. В задачата ще вземат участие до трима астронавти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР