Индия отчете нов рекорд при новозаразените с коронавирус. За последното

...
Индия отчете нов рекорд при новозаразените с коронавирус. За последното
Коментари Харесай

Глоба или затвор за прибиращите се от Индия австралийци

Индия регистрира нов връх при новозаразените с ковид. За последното денонощие те са близо 402 хиляди. Редица страни, измежду които и Съединените щати, ограничиха пътуванията до страната.

Австралийците, завръщащи се от Индия, могат да получат до 5 години затвор, санкция от 37 хиляди паунда или и двете. Това е поради изключително решение на държавното управление краткотрайно да направи пътуванията от там незаконни.
Снимка: Reuters
Според медии за първи път жителите на Австралия ще бъдат преследвани от закона за това, че са се завърнали в страната си. На 15 май следва преразглеждане на решението.
Снимка: Reuters
Благодарение на твърдите ограничения континентът-държава съумява да държи новите случаи на COVID-19 съвсем до нула. Много австралийци обаче останаха отвън родината си точно поради рестриктивните мерки.

В Индия следва да стартира огромна имунизационна акция, ориентирана към всички пълнолетни жители.
Снимка: Reuters
Някои щати обаче предизвестяват за изострен дефицит на дози. Към момента имунизираните с първа игла са малко над 123 милиона. Напълно ваксинираните са близо 26 милиона или под 2% от популацията.

А италианското държавно управление се похвали, че е изпълнило задачата си да имунизира над половин милион души за един ден. На Апенините ваксинираните са близо 20 милиона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР