Индия обяви днес нови правила за регулиране на големите социални

...
Индия обяви днес нови правила за регулиране на големите социални
Коментари Харесай

Индия въведе по-строги правила за Фейсбук и Туитър

Индия разгласи през днешния ден нови правила за контролиране на огромните обществени медии като Facebook (Facebook) и Туитър (Twitter). Това е следващото изпитание на държавното управление на премиера Нарендра Моди за стягане на контрола над огромните софтуерни компании, съобщи Ройтерс.
До разпоредбите се стигна, откакто Туитър подцени разпореждане за събаряне на наличие за фермерските митинги, което подхрани устрема на управляващите, датиращ от 2018 година, да лимитира материалите, които намира за дезинформация или противозаконни, предава Българска телеграфна агенция.
Новите ограничения ще изискват от огромните обществени медии да основат механизъм за обжалване и да назначат управителни фрагменти, които да координират използването на наредбите, се показва в известието на управляващите.
Правителството отбелязва, че насоките в неговия етичен кодекс за цифровите медии са нужни, с цел да накара обществените медии и други компании да бъдат виновни към злоупотреби.
Фирмите в сектора би трябвало да бъдат "по-отговорни и отчетни ", съобщи пред публицисти министърът на електрониката и осведомителните технологии Рави Шанкар Прасад при очертаването на разпоредбите.
Подробна версия на насоките се чака да бъде оповестена по-късно и да влезе в действие три месеца по-късно. Конкретна дата обаче не се показва.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР