Индия обяви, че е свалила пакистански изтребител в спорната област

...
Индия обяви, че е свалила пакистански изтребител в спорната област
Коментари Харесай

Индия свалила пакистански изтребител и загубила свой във въздушния бой

Индия разгласи, че е свалила пакистански изтребител в противоречивата област Кашмир и е изгубила собствен изтребител във въздушния пердах, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

След вчерашната интервенция, която Делхи показа като " предпазен удар " по ислямистки лагер в Пакистан, пакистанските Военновъздушни сили " нападнаха военни обекти " в индийската част на Кашмир, само че " опитите на Пакистан бяха сполучливо отблъснати ", съобщи представителят на индийското външно министерство Равиш Кумар, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Наземни елементи са видели пакистанския аероплан да пада в пакистанската част. В този конфликт за жал загубихме еди МиГ-21. Пилотът е в неопределеност. Пакистан твърди, че го е завладял ", сподели представителят, като посочи, че последната информация се ревизира.

Индийската войска съобщи, че през вчерашния ден е блъснала в Пакистан подготвителен лагер на ислямистката формация Джаиш-е-Мохамeд, която е доста дейна във въоръжената война с Индия в долината Шринагар, и че е умъртвила огромен брой екстремисти. Пакистан съобщи, че ще предприеме ответни ограничения.

Тази заран Пакистан разгласи, че е нанесъл удари по невоенни обекти в Кашмир, че е свалил два индийски изтребителя в своето въздушно пространство и е завладял двама индийски водачи.

Представителят на пакистанските въоръжени сили генерал-майор Асиф Гафур отхвърли изказванието, че индийските Военновъздушни сили са свалили през днешния ден пакистански изтребител Ф-16, съобщи ТАСС.

" Трябва да се означи, че няма потърпевши пакистански Ф-16, защото през днешния ден такива не са изхвърчали от Пакистан ", съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР