Индия, която изпрати спътник до Марс на 10 пъти по-ниска

...
Индия, която изпрати спътник до Марс на 10 пъти по-ниска
Коментари Харесай

Индия планира да строи жилища на Луната

Индия, която изпрати сателит до Марс на 10 пъти по-ниска цена от сондата Мейвън на НАСА, изследва по какъв начин да строи обитаеми селища на Луната.

" Индийската организация за галактически проучвания, дружно с университетските институции, опитват с евентуални обитаеми структури на Луната. Разглеждат се разнообразни разновидности за условията и сложността на местообитанията ", разгласи пред индийските депутати Джитендра Синг, младши министър, отговарящ за космоса.

Намерението на Индия - малко преди нейната планувана задача до Луната - идва в миг, когато държавните управления за пръв път от години поглеждат към естественият сателит на Земята.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изиска съвсем 900 млн. $ нови средства за задачите на НАСА до Луната, които включват построяването на галактическа станция в лунната орбита доникъде на идващото десетилетие.

 Космическа авантюра: Защо никой човек още не е стъпил на Марс?
Космическа авантюра: Защо никой човек още не е стъпил на Марс?

НАСА е пленник на изменящите се проекти на американските президенти

Китай възнамерява да изпрати сонда на неразучената тъмна страна на Луната през тази година, където не могат да бъдат получени радиосигнали от Земята.

Казаното от Синг е в отговор на въпрос дали индийската галактическа организация е почнала работа върху построяването на жилища, сходни на иглу на повърхността на Луната, които да служат за евентуални бъдещи задачи.

Депутатите се интересуваха и дали азиатската страна счита да употребява Луната като аванпост, сходен на тези, употребявани за задачи в Антарктида.

Настоящото проучване е ориентирано " повече към бъдещо развиване ", твърди младшият министър.

 SpaceX праща туристи към Луната през идната година
SpaceX праща туристи към Луната през идната година

Двама запалянковци са резервирали плануваното пътешестване

Индийският министър председател Нарендра Моди, който ръководи галактическите начинания на страната, ускори темповете на изследване. Ускорява се и програмата за изстрелването на спътник, който да изследва евентуални опасности от естествени бедствия и да дава информация за облекчение, отговор и възобновяване.

Индия възнамерява да изпрати сателит, спускаем уред и роботизиран всъдеход на Луната през тази година, с цел да изследва топографията, минералогията, концентрацията на химични детайли, лунната екзосфера, следите от хидроксил и замръзнала вода.

Повечето изстрелвания на Индия употребяват галактическия сателит Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV), който може да изведе микро спътник в космоса за към 30 млн. $, съгласно изследователската компания Seradata.

Тази сума се разделя, в случай че се изстрелят няколко спътника. Милиардери като Джеф Безос, Илън Мъск и Ричард Брансън разпореждат огромни очаквания на космоса, в това число евентуално основаване на човешки колонии на други планети.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР