Индия измести Италия от шестото място в печалната класация за

...
Индия измести Италия от шестото място в печалната класация за
Коментари Харесай

Индия регистрира рекорден брой болни за денонощие, изпревари Италия

Индия измести Италия от шестото място в печалната ранглиста за най-тежко засегнатите от ковид страни в света. Днес в Индия беше регистрирано най-голямото нарастване на инфекциите за денонощие, демонстрират данни, представени от ДПА.

Индийското министерство на опазването на здравето записва 9887 нови случая за последното денонощие, с което общият брой на инфектираните става 236 657.

От през вчерашния ден до момента има и минимум 294 смъртни случая, свързани с Ковид-19, и общо стават 6642.

Числата демонстрират, че Индия се изкачва на шесто място измежду най-тежко засегнатите от пандемията страни и измества от него Италия, с нейните общо 234 531 доказани до през вчерашния ден вечерта случая, сочи статистиката на американския университет " Джонс Хопкинс ".

Много от новите случаи са от селските региони, откакто стотици хиляди служащи, останали без работа в градовете поради пандемията, всеобщо потеглиха да се прибират по родните си села. Властите започнаха да им позволяват да напущат поставените под карантина градове при започване на май и това докара до големи скупчвания на хора и безпорядък по граничните контролни пунктове сред щатите.

През последните седмици държавното управление стартира да разхлабва националната карантина, която беше въведена на 25 март, с цел да съживи стопанската система. Сега карантинните ограничавания важат единствено за зони, които са огнища на болест, или се дефинират като високорискови. Отново работят пазарите, комерсиалните обекти и промишлените предприятия, работата си възобновиха и автомобилният, железопътният и въздушният превоз.

Правителството разгласи и нови правила за отваряне от понеделник на моловете, заведенията за хранене, хотелите и религиозните храмове, предвиждащи ограничавания за събиранията на огромни групи хора на едно място.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР