Индия и САЩ днес подписаха ключово военно споразумение и се

...
Индия и САЩ днес подписаха ключово военно споразумение и се
Коментари Харесай

Индия и САЩ подписаха ключов пакт в областта на отбраната

Индия и Съединени американски щати през днешния ден подписаха основно военно съглашение и се договориха да засилят съдействието в Индо-Тихоокеанския регион. Това стана на договаряния сред министрите на външните работи и на защитата на двете страни в Делхи, съобщи ДПА.

" С наслада декларирам, че Съединени американски щати и Индия подхващат стъпки към съдействие против всевъзможен тип закани и освен против тези, които основава Китайската комунистическа партия ", съобщи американският държавен секретар Майк Помпейо на обща конференция.

На срещата сред Помпейо, министъра на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър и индийските им сътрудници Субраманям Джайшанкар и Раджнат Сингх са били разисквани също тематиките за пандемията от ковид, разширението на военните връзки и обстановката в Афганистан.

Индия и Съединени американски щати подписаха също съглашения в областта на нуклеарната сила, на наблюдението на Земята и различната медицина.

В мнения пред медиите Еспър сподели, че двете страни единно поддържат концепцията " Индо-Тихоокеанският регион да е свободен и наличен за всички, изключително в светлината на възходящата експанзия и дестабилизиращи дейности на Китай ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР