Индия и Русия водят проговори за изграждането на евентуални съвместни

...
Индия и Русия водят проговори за изграждането на евентуални съвместни
Коментари Харесай

Индия и Русия договарят енергийни проекти в арктическия регион и редица бизнес сделки

Индия и Русия водят проговори за построяването на възможни взаимни планове в Арктика. Това е декларирал индийският министър на търговията и промишлеността Пиюш Гоял във Владивосток по време на срещата на делегати от двете страни преди Източния стопански конгрес, написа RT.

" Имаме доста мощно енергийно партньорство с Русия. Нашите министри, които дават отговор за енергийния бранш, към този момент договарят с енергийни компании тук, обсъждайки какво можем да създадем, изключително в арктическия район посредством доставките на газ до Индия ", е показал той.

Министърът е управлявал делегация от пет индийски щата, надявайки се да се запознае с опциите, които вложенията и партньорството с Русия могат да предложат.

Гоял е отбелязал, че Индия се стреми да " развива напълно стопанската система си с газ " и вижда Русия като " приближен сътрудник в енергийния бранш ", който ще " играе огромна роля за трансформирането му при основаване на стопанска система, основана на газ ".

Освен държавните управления на двете страни в срещата, която ще се организира два дни, вземат участие и над 200 компании от B2B бранша, опериращи в области като добиването и обработването на диаманти, нефтохимикалите, туризмът, дървообработването, електрическата енергия, медицината и земеделската култура.

" 86 съглашения бяха разисквани по време на срещата. Вероятно ще завършваме първите шест от тях в границите на месец ", декларира Данил Половинка, заместител общоприет шеф на Агенцията за поощряване на вложенията и поддръжка за износа за Далечния Изток.

Той дефинира B2B формата на срещата като " бързи запознанства " или " speed dating ", заявявайки, че представителите на двете страни са имали опция да договорят детайлите лице в лица, както и да разменят предложения и контакти.

Растежът на търговията сред Русия и Индия за 2018 година е 15%, достигайки близо 11 милиарда $ или 9,8 милиарда евро, съгласно данни на съветското държавно управление.

Петият Източен стопански конгрес ще започва на остров Руски в региона на Владивосток на 4-ти септември 2019 година. Индийският министър председател Нарендра Моди, който бе поканен по-рано от съветския президент Владимир Путин, евентуално ще бъде главният посетител тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР