Индия и Русия обсъждат перспективата за създаване на наземни станции

...
Индия и Русия обсъждат перспективата за създаване на наземни станции
Коментари Харесай

Русия и Индия може да създадат станция за спътникова навигация

Индия и Русия разискват вероятността за основаване на наземни станции на своя територия за повишение успеваемостта на работата на сателитната навигационна система, оповестява РИА Новости.

Ръководителят на Индийската организация за галактически проучвания съобщи, че се възнамерява построяването на наземна станция в Русия, най-вероятно в Москва, за индийската навигационна система NavIC. От своя страна, Русия ще построи такава станция в Бангалор за своята сателитна навигация.

В речта си по случай Деня на независимостта на Индия на 15 август 2108 година министър-председателят Нарендра Моди разгласи, че през 2022 година страната ще изпрати в космоса независимо собствен народен екипаж. Полетът е плануван за декември 2021 година и ще бъде в чест на 75-годишнината от независимостта на страната. В космоса ще бъде изпратен екипаж от трима души - двама мъже и една жена. Очаква се Русия да окаже подпомагане при реализацията на плана. Практическата взаимна работа на двете страни в това направление стартира през тази година.

Първият и към този момент единствен индийски космонавт Ракеш Шарма престоя в орбита през април 1984 година на борда на руския галактически транспортен съд „ Союз Т-11 ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР