Индия и Непал ще проведат първото в историята съвместно преброяване

...
Индия и Непал ще проведат първото в историята съвместно преброяване
Коментари Харесай

Индия и Непал започват да броят тигрите

Индия и Непал ще проведат първото в историята взаимно броене на бенгалски тигри, свободно мигриращи през границата на двете страни, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ През втората седмица на ноември Непал и Индия ще проведат взаимно броене на тигрите в своите национални паркове, гори и охраняеми региони от двете страни на общата ни граница, употребявайки общ способ, приет в целия свят ", съобщи генералният шеф на департамента на националните паркове на Непал Ман Бахадур Хадка.

За задачата природозащитните органи и специалисти на двете страни са инсталирали камери в разнообразни местообитания на тигрите, а също по този начин и в буферните зони. Благодарение на взетите ограничения ще се избегне повторното регистриране в регистъра на едни и същи животни и ще се откри действителната бройка на популацията.

Последното броене в Непал на този тип се състоя през 2013 година. Беше открито, че в страната населяват към 200 възрастни екземпляра. В Индия техният брой се прави оценка на 2 226 екземпляра.

Специалистите се притесняват, че при новото броене ще се установи в допълнение понижаване на популацията на тигрите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР