Индия и Иран се споразумяха да засилят сътрудничеството си в

...
Индия и Иран се споразумяха да засилят сътрудничеството си в
Коментари Харесай

Иран и Индия ще работят за стабилност в Афганистан

Индия и Иран се споразумяха да засилят съдействието си в битката против екстремизма, тероризма и наркотрафика, както и за възобновяване на мира и стабилността в Афганистан, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП.

Индийският министър председател Нарендра Моди съобщи, че двете страни ще подхващат дейности и да подобрят енергийната сигурност и районната съгласуваност, в частност свързаността с нямащ изход на море Афганистан и района на Средна Азия, като се планува това да стане посредством насърчаване на иранското пристанище Чабахар, както и на шосейни и железопътни коридори.

Моди беседва през днешния ден в Делхи с иранският президент Хасан Рохани в края на тридневното му посещаване в Индия. Двете страни подписаха и съглашение за отбягване на двойното данъчно облагане и за използване на контракт за екстрадиция, подписан през 2008 година Индия ще оказва помощ в течение на 18 месеца на Иран в ръководството на многофункционален терминал за товари в пристанище Чабахар по силата на съглашение за наем.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР