Индия и Филипините съобщиха за първи случаи на заразени с

...
Индия и Филипините съобщиха за първи случаи на заразени с
Коментари Харесай

Индия и Филипините съобщиха за първи случаи на заразени с новия коронавирус

Индия и Филипините оповестиха за първи случаи на инфектирани с новия ковид, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

В Индия е признат за лекуване студент, завърнал се от Ухан. Той е подложен в изолираност в болничното заведение в Керала.

Във Филипините 38-годишна китайка, пристигнала от Ухан, също даде позитивна проба за съществуването на новия ковид и в този момент се намира в държавна болница. В Малайзия управляващите оповестиха, че не са разрешили на 14 пасажери, пристигнали на 28 януари с полет от Ухан до Куала Лумпур, да влязат в страната. Решението е било взето според наредбите на министерството на опазването на здравето да не се излага на риск популацията.

Пет дни е междинният инкубационен интервал на ковид от Китай

Преди няколко дни малайзийските управляващи са разпоредили и краткотрайно да спре издаването на входни визи за китайци, живеещи в китайската провинция Хубей. В Малайзия има 8 случая на болестта и те са все китайци, пристигнали от Ухан.

Западни страни не престават с проектите за евакуация на свои жители, намиращи се в Ухан. Париж планува да върне с два самолета минимум 350 европейски жители, от които 250 са французи.

Берлин разгласи, че в идните дни ще пристъпи към евакуацията на 90 германци, намиращи се в Ухан.

Англия отсрочи планувания за през днешния ден полет за евакуация на своите жители, тъй като не е получила нужните разрешителни от китайските управляващи за неговото осъществяване. Планира се евакуираните британци от Ухан да бъдат докарани във база на английските кралски военновъздушни сили.

Пред няколко аптеки в Хонконг се извиха дълги опашки от хора, чакащи да си купят маски с вярата, че те ще ги предпазят от новия ковид. В няколко южнокорейски града имаше митинги против проектите на държавното управление да върне с четири полета към 700 южнокорейци, намиращи се в Ухан.

Грипът и коронавирусът с идентични признаци

В градовете Асан и Чинчхон, намиращи се на към 80 километра от Сеул, стачкуващи блокираха с трактори пътищата за достъп до постройките, определени за центрове за карантина на завръщащите се от Ухан. Демонстранти в Асан замеряха с яйца министъра на вътрешните работи и сигурността Чин Йон и други южнокорейски представители, които пристигнаха, с цел да разсеят безпокойството на хората. Някои протестиращи приканиха министъра да прибере в дома си някои от съгражданите им, които ще се върнат от Ухан, веднага като смята, че те не съставляват опасност.

Министърът изрази схващане за опасенията на сънародниците си, само че сподели, че южнокорейците в Ухан страдат и управляващите би трябвало да ги върнат допустимо най-бързо назад вкъщи. Днес съветският министър председател Михаил Мишустин подписа предписание за затваряне на границата на Русия в Далечния Изток. Това е част от ограниченията, които управляващите взимат против проникването на вируса в страната.

Броят на умрелите в Китай от новия ковид доближи 170 души

Хората в целия свят всеобщо изкупуват медицинските маски в опит да се предпазят от новия ковид, разпространяващ се от Китай, само че маските не обезпечават цялостна отбрана. Всички вируси са задоволително дребни, с цел да преминат през тъканта на елементарните медицински маски, само че микробите нормално не се придвижват по въздуха, споделя доктор Марк Денисън от медицинския център на университета "Вандербилт " в Нашвил, Тенеси. Денисън изследва ТОРС и близкоизточния респираторен синдром, които са коронавируси от фамилията на причинителя на болестта от Ухан.

Вирусите всекидневно се придвижват сред хората посредством капчиците при кихане и кашляне. Тези капчици попадат върху ръцете и други повърхности, които се допират от другите хора, а те от своя страна ги придвижват върху очите, носовете и устата си. Маските могат да блокират разпространяването на по-едрите капчици при кихане и кашляне, т.е. дават някаква отбрана, споделя доктор Денисън. Освен това хората, които носят маски, не допират носа и устата си. Това може да защищити носещите маски да поемат вируса от повърхности, докосвани от инфектирани. Никой до момента обаче не е сравнявал заболеваемостта на група хора, носещи маски и на такива без маски при излагането им на въздействието на новия ковид, споделя доктор Денисън.

Най-добрият метод да се избегне болест с вируса е да се мият ръцете с вода и сапун. Ако не разполагате с тях, се употребява препарат за стерилизация на алкохолна основа. Същата рекомендация е годна за предотвратяване от елементарна простуда и грип.

Шефът на СЗО смутен от предаването на ковид от човек на човек отвън Китай
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР