Индия експулсира днес двама служители на пакистанското посолство, обвинени в

...
Индия експулсира днес двама служители на пакистанското посолство, обвинени в
Коментари Харесай

Индия изгони служители на пакистанското посолство, обвинени в шпионаж

Индия експулсира през днешния ден двама чиновници на пакистанското посолство, упрекнати в шпионаж, съобщи Агенция Франс Прес, като се позоваха на публични източници от двете страни. Пакистан отхвърли обвиняванията.

Снощи индийското държавно управление заяви, че е дало на въпросните двама чиновници на пакистанското посолство период от 24 часа да изоставен страната, тъй като са се занимавали с "шпионска активност ". " Тази заран те са се върнали в Пакистан ", сподели пред Агенция Франс Прес представителят на пакистанското посолство в Делхи.

Русия изгони японски разузнавач

Индийският шарже д'афер в Исламабад е бил извикан в пакистанското министерство на външните работи, което е осъдило експулсирането като безпричинно и в нарушаване на Виенската спогодба за дипломатическите връзки.

Според индийски медии двамата пакистанци се опитвали да се снабдят против пари с информация от региона на националната сигурност.

Индия и Пакистан, които са нуклеарни сили, водиха война на три пъти, откогато получиха самостоятелност от Британската империя през 1947 година Два от споровете бяха за противоречивата хималайска област Кашмир, напомня Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР