Индия е страната с най-дълго продължаващи мерки за социално дистанциране

...
Индия е страната с най-дълго продължаващи мерки за социално дистанциране
Коментари Харесай

Растат заразените в страната с най-дълга карантина

Индия е страната с най-дълго продължаващи ограничения за обществено разграничаване в света, въведени още на 24 март, само че все пак към този момент е измежду десетте най-тежко наранени от пандемията от новия ковид страни, съобщи Ройтерс.
Днес страната изпревари по брой случаи Иран - до неотдавна най-пострадалата страна в Близкия изток. На фона на ускорението на разпространяването на болестта в Индия, през днешния ден вътрешните въздушни връзки бяха обновени и някои търговски обекти отвориха.
Индийските управляващи оповестиха през днешния ден за 6977 нови инфектирани. С това общият брой на доказаните случаи в страната доближи 138 845. Данни за умряли не бяха оповестени, с което формалната статистика за жертви на ковид остава непроменена - 4024 души, написа Българска телеграфна агенция.
Внезапното оповестяване на карантина в страната на 24 март принуди милиони служащи мигранти в огромните градове да поемат пешком към родните си места, постоянно на повече от 1000 километра.
Бедните, гъстонаселени градски региони, където живеят доста от тези служащи, са едни от главните огнища на болестта в Индия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР