Индия е страната, която има по-голяма млечна индустрия от която

...
Индия е страната, която има по-голяма млечна индустрия от която
Коментари Харесай

Държавите, които произвеждат най-много мляко в света

Индия е страната, която има по-голяма млечна промишленост от която и да било друга страна в света. Само през 2018 година там са създадени над 180 милиона тона мляко. Иначе казано този размер съставлява 22% от международната продукция за година, сочат данни на Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации.

Също по този начин може да се направи такова съпоставяне, че там е създадено повече мляко, в сравнение с във всички страни от Европейския съюз (ЕС) взети дружно.

Въпреки големите си размери секторът в Индия продължава да пораства освен това с най-бързи темпове от всички останали огромни производители. През миналата година растежът на бранша е от 5,6% спрямо миналата и доста над този на промишлеността в международен мащаб - 2,2%.

Веднага след Индия по този индикатор са надлежно Европейски Съюз и Съединени американски щати. Общият размер за страните членки за предходната година възлиза на 167,3 милиона тона. За Щатите той възлиза на 98,6 милиона тона.

Нещо друго, което отличава Индия от тях е, че за разлика от съюза и от Съединени американски щати, азиатската страна не е измежду огромните експортьори на мляко. По-голямата част от производството ѝ е за вътрешно ползване.

Извън тези три производители, измежду водачите в световен мащаб се подреждат още Пакистан, Бразилия, Китай, Русия, Турция и Нова Зеландия.
 Infographic: The Biggest Producers of Milk in the World | Statista You will find more infographics at Statista
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР