Индия е най-опасната страна за жените, с висок риск от

...
Индия е най-опасната страна за жените, с висок риск от
Коментари Харесай

Индия се оказва най-опасната страна в света за жените

Индия е най-опасната страна за дамите, с висок риск от полово принуждение и подлагане на рабски труд. Това сочи оповестено през днешния ден изследване на специалисти от целия свят, представено от Ройтерс и публикувано от Българска телеграфна агенция.

На второ и трето място в света са Афганистан и Сирия, демонстрира изследването на Фондация "Томсън-Ройтерс ", която е интервюирала към 550 специалисти по проблемите на дамите. На четвърто и пето място са Сомалия и Саудитска Арабия.
Съединени американски щати са на десето място, и на трето място по заплаха от полово принуждение, тормоз и принуждаване към встъпване в полови връзки.

Индия е отпред на листата, като е най-опасна за дамите в три връзки: полово принуждение, тормоз и трафик на дами, в това число за насилствен труд, полово иго и подчиняване на домашни прислужници.
Афганистан е най-опасна страна в света за дамите по три индикатора: несексуално принуждение, липса на опазване на здравето и достъп до стопански запаси.

Сирия е на второ място по заплаха за несексуално принуждение против дамите (както обвързвано с спора, по този начин и домашно насилие), по този начин и по липса на опазване на здравето.

Сомалия, която е обхваната от спор от 1991 година насам, е на трето място измежду страните, в които дамите са изложени на риск от липса на опазване на здравето и от нездравословни за тях културни и обичайни традиции. Това е и петата страна, в която дамите имат минимален достъп до стопански запаси.

Саудитска Арабия е втората най-опасна за дамите страна във връзка с дискриминация, в това число на работното място, както и във връзка с достъпа до присъединяване в стопанската система. Кралството е на пето място по индикатор културни и религиозни традиции, рискови за дамите.

Пакистан е на шесто място в общата ранглиста и на четвърто място по достъпа до стопански запаси и дискриминирането и по заплахата от традиции, които включват "убийства на достойнството ". Страната е и на пето място по заплаха от несексуално принуждение.

Демократична република Конго е на седмо място в общия лист. Организация на обединените нации предизвестява, че милиони хора в страната живеят при ужасяващи условия. Страната е втората най-опасна във връзка с половото принуждение и заема сред седма и девета позиция по останалите проблеми.

Йемен е на осмо място заради едва показване по достъпа до опазване на здравето, стопански запаси, рискови за дамите традиции и несексуално принуждение. Страната е обхваната от филантропична рецесия и 22 милиона души имат потребност от жизненоважна помощ.

Нигерия е на девето място в общия лист, като правозащитни групи упрекват армията в изтезания, изнасилвания и убийства на мирни жители при продължаващия 9 години спор с екстремистите от Боко Харам. Нигерия дели с Русия четвъртото място по заплаха от трафик на хора и шесто - по заплаха от обичайни традиции.

Съединени американски щати са единствената западна страна в челната десятка, където са на 10-о място. Те разделят със Сирия третото място по заплаха от полово принуждение, в това число обезчестяване, полов тормоз, принуждаване към полови връзки и липса на достъп до правораздаване при случаи на обезчестяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР