Индия е най-опасната страна за жени, сочи доклад на фондация

...
Индия е най-опасната страна за жени, сочи доклад на фондация
Коментари Харесай

Това е най-опасната държава в света за жени

 Индия е най-опасната страна за дами, сочи отчет на фондация Thomson Reuters. Изследването се базира на проблемите и правата на нежния пол в страните по света. Преди седем години специалистите откриват, че най-опасните страни са Афганистан, Конго, Пакистан, Индия и Сомалия.

Сега те желаят да схванат дали нещо се е трансформирало през годините и по какъв начин върви развиването на тези страни. Основните зони, които се изследват са опазване на здравето, дискриминация, културни обичаи, полово принуждение, физическо принуждение и трафик на хора.

Тази година преди всичко е сложена Индия. Втората по беднотия страна, в която се намират повече от 1,3 милиарда души " печели “ в три категории – риск от полово принуждение и тормоз над дамите, заплаха дамите да попаднат в насилствени бракове, насилствен труд и полово иго и трафик на хора.

Насилието на дами в Индия към този момент стартира да разсънва нацията и да предизвика митинги. През 2012 година, студентка беше изнасилена от тайфа и по-късно убита в рейс в столицата Ню Делхи. Обществото упреква министър-председателя Нарендра Моди, че не прави задоволително, с цел да отбрани дамите и техните права.

По скалата от 1 до 10 във всяка една зона, най-вече точки Индия печели в опазването на здравето. Там тя съумява да стигне до 4, до момента в който в просвета и вяра, полово принуждение и трафик на хора, страната се показва плачевно и взима едвам по 1 точка. В останалите две зони – физическо принуждение и дискриминация, точките са по 3.

След Индия се подреждат страни като Афганистан, Сирия, Сомалия, Саудитска Арабия, Пакистан, Конго, Йемен и Нигерия.

Интересното е, че на последното 10-о място, се намира Съединени американски щати. Това е единствената страна от Запада, която попада в класацията. Причината – делата на Харви Уайнстийн и придвижванията #MeToo и Time`s Up.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР