Индия е най-опасната държава за жените в света. Тя е

...
Индия е най-опасната държава за жените в света. Тя е
Коментари Харесай

Индия е най-опасната държава за жените в света

Индия е най-опасната страна за дамите в света. Тя е с най-голям риск от полово принуждение и подлагане на рабски труд. Това демонстрират резултатите от изследване на специалисти от целия свят.
На 2-ро и 3-то място в света са Афганистан и Сирия, се показва в проучване на Фондация " Томсън-Ройтерс ", в което участваха към 550 специалисти по проблемите на дамите, написа БГНЕС.
На 4-то и 5-то място са Сомалия и Саудитска Арабия.
Съединени американски щати са на 10-то място и на 3-то по риск от полово принуждение, тормоз и принуждаване към полови връзки.
Индия е на върха на листата, тъй като е най-опасна за дамите в три аспекта: полово принуждение, тормоз и трафик на дами, в това число за насилствен труд и полово иго.
Афганистан е най-опасна страна в света за дамите по три индикатора: принуждение, липса на опазване на здравето и достъп до стопански запаси.
Сирия е на 2-ро място по заплаха от принуждение против дамите, обвързвано с домашни спорове и домашно принуждение, както и неналичието на опазване на здравето.
Сомалия, която е в спор от 1991 година, се подрежда на 3-то място измежду страните, в които дамите са изложени на риск от дефицит на опазване на здравето, а също и поради културни и обичайни традиции, които са нездравословни за тях. Това е и 5-та страна, в която дамите имат минимален достъп до стопански запаси.
Саудитска Арабия е 2-та страна, рискова за дамите във връзка с дискриминация, в това число и на работното място, както и във връзка с достъпа до присъединяване в стопанската система.
Пакистан е на 6-то място в общата подредба и на 4-то място по достъп до стопански запаси и дискриминация, както и по заплахата от традиции, които включват " ликвидиране заради чест ". Страната е също 5-та по принуждение, несвързано със полови фактори.
Демократична република Конго е 7-ма в общия лист. Организация на обединените нации предизвести, че милиони хора в страната живеят в ужасни условия. Тази страна е 2-та най-опасна във връзка с половото принуждение и е на 8-ма позиция по останалите проблеми.
Йемен е на 8-мо място поради слабия достъп до опазване на здравето, стопански запаси, традиции, рискови за дамите и несексуално принуждение. Страната е в филантропична рецесия и 22 милиона души се нуждаят от жизненоважна помощ.
Нигерия е на 9-то място в листата, като групи за човешки права упрекват армията за мъчения, изнасилвания и убийства на мирни жители при 9-годишния спор с екстремистите от „ Боко Харам “. Нигерия споделя с Русия 4-то място по риск от трафик на хора и 6-то - по заплаха от обичайни традиции.
Съединени американски щати са единствената западна страна в първите 10. Те, дружно със Сирия, споделят 3-то място по риск от полово принуждение - обезчестяване, полов тормоз, склоняване към полови връзки и липса на достъп до правораздаване в случаи на обезчестяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР