Индия е една от най-бързоразвиващите се държави, а милионерите в

...
Индия е една от най-бързоразвиващите се държави, а милионерите в
Коментари Харесай

Една от най-бързорастящите икономики ще има близо 1 милион милионери през 2027 г.

Индия е една от най-бързоразвиващите се страни, а милионерите в нея непрестанно се усилват. Броят им се е повишил над 2 пъти единствено през последното десетилетие.

В азиатската страна ще живеят 950 000 милионери през 2027 година, което е съвсем 3 пъти повече от 330-те хиляди през предходната година. Това нарастване ще се дължи най-вече на конкурентните заплати, мощния стопански напредък и все по-големия брой бизнесмени, твърди изследване на маркетинговата компания New World Wealth, представено от Quartz.



За съпоставяне през 2007 година в Индия имаше единствено 124 000 души с активи от най-малко 1 млн. $.

Цифрата от съвсем 1 милион милионери на пръв взор звучи впечатляващо, само че не е толкоз огромна на фона на популацията на Индия от 1.343 милиарда души.

Актуалният лист на милионерите включва няколко млади създатели на започващи компании с пазарна оценка от няколко милиарда $. Сред тях са Ритеш Агарвал, основател на хотелската група OYO и Кунал Бал, съосновател на компанията за електронна търговия Snapdeal.

 10 години по-късно Индия още веднъж има компания за $100 милиарда
10 години по-късно Индия още веднъж има компания за $100 милиарда

И се подреди измежду 100-те най-големи в света

Някои като съоснователят на Flipkart Сачин Бансал и основателят на Paytm Виджай Шехар Шарма даже станаха милиардери.

През 2017 година милионерите имат 3.9 милиарда $ или 48% от индийското благосъстояние от 8.2 милиарда $, съгласно New World Wealth.

 Страните, в които милионерите са се нараснали с над 100% за 10 години
Страните, в които милионерите са се нараснали с над 100% за 10 години

И тези, които са " изгубили " много от богатите хора с над $1 милион в сметката си

Богатството се отнася до чистите активи на обещано лице. То включва имущество, парични средства, акции и бизнес ползи - минус пасивите.

Това благосъстояние ще се утрои през идващото десетилетие, достигайки до 25 милиарда $ до 2027 година, съгласно прогнозата на New World Wealth.

Мумбай - градът на богатите

 Най-богатите в Индия живеят в Мумбай
Най-богатите в Индия живеят в Мумбай

Повечето от ултра богатите хора в Индия живеят в Мумбай. Финансовата столица на страната е дом на 28 от 119-те индийски милиардери, които са 2 пъти повече от тези в столицата Делхи.

Какво работят най-богатите



Над 4 на всеки 10 милионери в Индия заемат директорска служба в компания. Управляващите шефове и основните изпълнителни шефове се подреждат на второ място.

Къде държат благосъстоянието си индийските милионери

Притежаването на акции в бизнесите, за чието създаване са помогнали, е най-предпочитаният капиталов канал на индийските милионери, който образува 1/4 от активите им. Парите в брой и облигациите, недвижимите парцели и акциите са над 21% от имущество им.

Делът на благосъстоянието на индийските милионери, държано в офшорни зони, набъбна до почти 19% през 2017 година от 15% през 2007 година Това са най-вече парични средства (американски долари) или акции в Съединени американски щати и Азия.

Един от всеки пет индийски милионери има парцели в чужбина. Лондон, Ню Йорк, Сингапур и Дубай са най-популярните градове за имотни вложения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР